SKÄRMLÄNSOR

Första åtgärden vid alla utsläpp är att begränsa

Skärmlänsor används i första hand för att förhindra spridning och avgränsa utbredningen av ett eventuellt oljeutsläpp.

Det finns flera olika modeller av skärmlänsor som är anpassade utefter olika sjötillstånd och användningsområden. Fel modell kan göra att oljan kringgår skämlänsan, trotts att den är väl förankrad och sammankopplad. Detta kan exempelvis bero på strömt vatten, där oljan förs under den djupgående kjolen. Det kan också bero på överspolning, där vind och vågor gör att oljan spolas över skärmlänsan. Med rätt modell kan detta förhindras.

Beroende på skärmlänsans storlek och dess användbarhet i olika sjötillstånd klassificeras den ofta enligt nedanstående tabell.

Typ av länsa Användnings områdeMax våghöjd (m)Fribordshöjd (cm)Djupgående (cm)
HavslänsaÖppet hav och oskyddad kust2>50>60
KustlänsaMåttligt skyddande skärgårds och hamnområde125-5030-60
HamnlänsaVäl skyddad skärgårds- och hamnområde0,410-2515-30
 
Källa: Oljan är lös – Handbok i kommunalt oljeskydd.

Våra skärmlänsor är utformade för att vara enkla och effektiva att använda. De är alla tillverkade av ett mycket hållbart material som är motstånds kraftigt mot olja, kemikalier och alla väderförhållanden. Länsorna kan anpassas utifrån kundens situation och uppdrag, och vårt breda sortiment av tillbehör med tex länsrullar, containrar, släpkärra, ankar system, väskor och bogseringslinor gör att vi kan erbjuda en helhetslösning.

Kontakta oss så kan vi hjälpa dig att hitta lösning som uppfyller dina krav.

Relaterade produkter

5.5 Sjuntorp Invallningsskydd

Slitstarkt invallningsskydd mot översvämningar eller för att hindra släckvatten nå oönskade platser. Skräddarsys enligt kundens önskemål.

5.7 Sjuntorp Korallänsa

Robust och slitstark länsa anpassad för att förhindra spridning av alger, sjögräs, maneter som kan begränsa användandet av våra vatten

5.6 Dubbelkammar Tuben

Denna lättskött och flexibel dubbelkammartub är en modern och enkel spärr mot oönskade vätskeflöden på land.

2.6 Sjuntorps Länsrullar

Stort urval av hydrauliska eller manuella länsrullar som kan förenkla och effektivisera er hanteringen och lagringen av skärmlänsor.

2.5 Universal Skärmlänsa

För att innesluta och absorbera olja vid orolig sjö och generellt tuffare väderförhållanden. Skärmen är återanvändningsbar.

2.4 Skärmlänsa C800

En robust rund kustlänsa med utmärkta våg egenskaper för avskärmning i hav, hamnar och sjöar.

2.3 Skärmlänsa C500

Slitstark och rund hamnlänsa med utmärkta våg egenskaper för permanent eller temporär avskärmning i hamnar, sjöar och älvar.

2.2 Skärmlänsa 1030

Robust och kraftfull skrämlänsa som är avsedd för avskärmning i tuffare klimat vid kust, hamnar, sjöar och älvar.

2.1 Skärmlänsa 530

Lätthanterlig skärmlänsa som är avsedd för avskärmning i lugnare vatten, likt hamnar, sjöar och vattendrag.

Användningsområden

 • SKÄRMLÄNSOR

  Första åtgärden vid ett oljeutsläpp är alltid att begränsa läckan. Skärmlänsor används i första hand för att förhindra spridning och avgränsa utbredningen av ett eventuellt oljeutsläpp. Det finns flera olika modeller av skärmlänsor och tillbehör som är anpassade utefter olika miljöer och förhållanden.

 • ABSORBERANDE LÄNSOR

  Absorberande länsor, även kallat oljeläns är ett mycket effektivt redskap, antingen genom att arbeta för sig själv, eller som ett komplement till exempelvis skärmlänsor. Absorberande länsor hjälper dig att innesluta friflytande oljebaserade vätska samt att absorbera upp den från vattenytan.

 • SPILL ABSORBENTER

  För att förhindra spridning av oljebaserade och kemiska vätskor till oönskade platser likt golvbrunnar, industrigolv, vattendrag och vägar som kan vara förenat med stora hälso- och olycksrisker finns idag ett brett utbud av produkter anpassade för att skapa en säkrare och ner miljövänlig arbetsplats.

 • MILJÖGARDINER

  Vid muddring och andra botten arbeten av hamnar, hav och sjöar ställs det idag höga krav på att inhägna arbetsområdet för att förhindra spridning av grumligt vatten som kan innehålla giftiga och miljöfarliga ämnen. Miljögardiners syfte är att avskärma och förhindra spridning av det grumliga vattnet.