Efter massa testade och utvärderande har vi tillverkat två slitstark miljögardiner (även kallat Siltgardiner). Våra nya siltgardiner finns i fyra olika djupgående längder och i två olika modeller (SoSilt Bas och SoSilt Plus).

Den förstnämnda SoSilt Bas är anpassad för att endast stoppa grumligt vatten som kan uppstå vid vattenarbeten och som även kan innehålla miljöfarliga ämnen så som sediment. Den andra modellen SoSilt Plus är utvecklad för att både kunna stoppa det grumliga vattnet men också utvecklad för att kunna stopp oljebaserade vätskor om dessa läckt ut.

Läs mer om vår Miljögardin SoSilt Bas här…
Läs mer om vår Miljögardin SoSilt Plus här…

Från produktion till utläggning. Se ett urval av bilder hur det ser ut när vi formar och syr miljögardinen tills kunden lägger ut dem för användning.

img_8216img_8219Sjuntorps Miljögardin

dsc_0346_1

 

27Mar 2015

Efter massa testade och utvärderande har vi tillverkat två slitstark miljögardiner (även kallat Siltgardiner). Våra nya siltgardiner finns i fyra olika djupgående längder och i två olika modeller (SoSilt Bas och SoSilt Plus). Den förstnämnda SoSilt Bas är anpassad för att endast stoppa grumligt vatten som kan uppstå vid vattenarbeten och som även kan innehålla […]

21Feb 2015

Vi har nu utökat vårt sortiment ytterligare med flertalet effektiva kemiska sorbenter däribland UNI-SAFE PLUS. Uni-Safe Plus har flera fördelar, förutom den höga absorptionskapaciteten är den risk fri att använda även vid absorption vi starkt reagerande och oxiderande a?mnen, som salpetersyra, oleum, brom, svavelsyra eller va?tesuperoxid. UNI-SAFE Plus absorberar a?ven lut utan problem. UNI-SAFE Plus […]

08Apr 2014

Efter förfrågningar från flera håll har vi nu utökat vårt sortiment med två polypropylen absorptionslänsor, SoSorb PP120 och SoSorb PP190. Dessa båda länsor har vi lyckats ta fram efter flera månaders testande av en mängd olika polypropylen fibrer i olika storlekar. Tillslut hittade vi en fiber som vi tror på och som håller högsta kvalitet. […]